Bouwkundige keuring Echt-Susteren

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Echt-Susteren uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Echt-Susteren.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Echt-Susteren analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de status van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Echt-Susteren uitvoeren

Direct een indicatie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de vloeren en en de staat van de isolatie. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Echt-Susteren.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Echt-Susteren

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten moet je een specialist zoeken die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Echt-Susteren (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de inspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk staat een lijst met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage bekijk je hier een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €270 en €425. De totaalprijs hangt af van diverse variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol (met het oog op reiskosten). Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de onderstaande tabel beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Echt-Susteren.

Type huis Aantal m2Geschatte kosten
Appartementje76 m2€285 – €320
Tussenwoning106 m2€340 – €385
Hoekpand137 m2€410 – €440
Twee onder één kap157 m2€470 – €480
Vrijstaand178 m2€525 – €545
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Dingen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Echt-Susteren die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Leudal, Roerdalen, Roermond, Nederweert en Cranendonck.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-echt-susteren-6101

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Echt-Susteren bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woonobject dat jij wil verhuren. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Echt-Susteren). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Echt-Susteren loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van het huis. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De expert kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Sint Joost
 • Bouwkundige keuring Susteren
 • Bouwkundige keuring Roosteren
 • Bouwkundige keuring Nieuwstadt
 • Bouwkundige keuring Echt
 • Bouwkundige keuring Koningsbosch
 • Bouwkundige keuring Maria Hoop
 • Plaats een reactie