Bouwkundige keuring Baexem

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Baexem laten doen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Baexem.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Baexem onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de ventilatie en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Baexem plannen

Wil jij meteen meer info over de staat en de waarde van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en en de staat van de isolatie. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Baexem.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Baexem

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Baexem (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je daar een tariefoverzicht om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €300 en €415. De totale prijs is afhankelijk van een aantal variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Baexem.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde prijzen
Etagewoning79 m2€285 – €325
Tussenwoning113 m2€335 – €385
Hoekhuis145 m2€410 – €445
2-onder-1 kap155 m2€460 – €500
Vrijstaand190 m2€510 – €555
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Baexem die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Heythuysen, Leveroy, Heibloem, Roggel en Neer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-baexem-6095

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Baexem onderzoekt een onafhankelijk deskundige het verblijf. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Baexem). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Leudal wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie