Bouwkundige keuring Rutten

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Rutten regelen is een verstandige keuze. Zo krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder tref je uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Rutten.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Rutten onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rutten uitvoeren

Op korte termijn duidelijkheid over de technische kwaliteit een gebouw of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Rutten.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Rutten

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Rutten (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport vind je een overzicht van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een indicatie van de kosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €415. Het kostenplaatje bestaat uit diverse onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Rutten.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Etagewoning95 m2300 – €320
Rijtjeshuis109 m2€340 – €385
Hoekwoning145 m2€425 – €435
Geschakelde woning168 m2€475 – €480
Herenhuis192 m2€510 – €535
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rutten die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Creil, Espel, Tollebeek, Nagele en Ens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rutten-8313

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Rutten bekijkt een onpartijdige partij het woonhuis. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland komt in beeld in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Rutten). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Noordoostpolder loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De expert weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie