Bouwkundige keuring Loosdrecht

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Loosdrecht laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Loosdrecht.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Loosdrecht checkt de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Loosdrecht laten uitvoeren

Heb je belang bij een indicatie van de algehele staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en of er lekkages zijn. Dan kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Loosdrecht.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Loosdrecht

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Loosdrecht (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie tref je een samenvatting van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage bekijk je hier een schatting van de onkosten om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €465. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillendepunten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Loosdrecht.

Type huis GrootteGeschatte kosten
Appartementje94 m2285 – €315
Tussenwoning115 m2€335 – €370
Kopwoning141 m2€425 – €450
Geschakelde woning150 m2€460 – €490
Villa199 m2€525 – €550
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Loosdrecht die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Ouderkerk aan de Amstel, Lijnden, Badhoevedorp, Halfweg en Zwanenburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-loosdrecht-1231

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Loosdrecht analyseert een objectieve deskundige het woonhuis. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een pand die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Loosdrecht). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Wijdemeren loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke problemen worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie