Bouwkundige keuring Urmond

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Urmond laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat en waarde van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina lees je meer informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Urmond.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Urmond checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Urmond plannen

Direct een indicatie van de huidige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de algehele kavel en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens weet je welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Urmond.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Urmond

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Urmond (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de keuring deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je hier een kostenoverzicht om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €420. Het prijskaartje bestaat uit diverse punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Urmond.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Bovenwoning89 m2300 – €310
Rijwoning110 m2€340 – €365
Hoekhuis128 m2€410 – €445
2-onder-1 kap170 m2€455 – €500
Herenhuis196 m2€530 – €555
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Urmond die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven, Holtum en Buchten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-urmond-6129

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Urmond onderzoekt een objectieve deskundige de woning. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een pand dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Urmond). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Stein wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie