Bouwkundige keuring Heythuysen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Heythuysen uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina tref je praktische informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Heythuysen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Heythuysen inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de riolering en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heythuysen uitvoeren

Heel snel een indicatie van de huidige staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij weet je welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Heythuysen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Heythuysen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Heythuysen (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie staat een lijst met de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarnaast vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €345 en €375. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de tabel hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Heythuysen.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijzen
Appartement87 m2280 – €310
Rijwoning115 m2€340 – €365
Hoekwoning139 m2€425 – €430
2-onder-1 kap161 m2€475 – €505
Vrijstaand178 m2€520 – €545
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heythuysen die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Leveroy, Heibloem, Roggel, Neer en Horn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heythuysen-6093

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Heythuysen onderzoekt een objectieve ingenieur de woning. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woonobject dat jij wil verhuren. Zo verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de mogelijke koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren als je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Heythuysen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Leudal wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie