Bouwkundige keuring Beegden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Beegden regelen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website verzamelen wij praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Beegden.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Beegden checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beegden inplannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de huidige staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan het dak, dakpannen en of er sprake is van lekkages. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Beegden.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook handige informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Beegden

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Beegden en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De specialist kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je in het rapport een tariefoverzicht om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €275 en €440. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Beegden.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Bovenwoning77 m2285 – €315
Tussenwoning103 m2€360 – €370
Hoekwoning150 m2€420 – €440
Twee onder één kap151 m2€455 – €480
Vrijstaand179 m2€505 – €545
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beegden die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Heel, Grathem, Baexem, Heythuysen en Leveroy.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beegden-6099

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Beegden analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een huis dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Beegden). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Maasgouw loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangegeven. De expert kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie