Bouwkundige keuring Beets

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Beets laten doen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site bekijk je actuele info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Beets.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Beets benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beets regelen

Op korte termijn inzicht in de huidige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en of er lekkages zijn. Tevens kom je er achter welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Beets.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Beets

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Beets (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & de makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Hij of zij gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na de keuring vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een schatting van de onkosten om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €300 en €440. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van allerlei punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de regio beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de vergelijker hieronder bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Beets.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Studio82 m2295 – €320
Tussenwoning101 m2€355 – €380
Hoekpand132 m2€420 – €445
Twee onder één kap172 m2€450 – €505
Landhuis200 m2€525 – €550
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beets die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk en Westbeemster.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beets-1475

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Beets bekijkt een onafhankelijk deskundige de woning. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld als je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Beets). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Edam-Volendam wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De expert noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie