Bouwkundige keuring Oosthuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oosthuizen regelen is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Oosthuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Oosthuizen bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de groepenkasten en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier weet je alles over de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosthuizen laten uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de kruipruimte en de technische staat van de CV-installatie. Ook kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Oosthuizen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal tref je ook praktische uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oosthuizen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oosthuizen en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €335 en €400. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillendefacetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol in verband met de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het onderstaand overzicht vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Oosthuizen.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Etagewoning76 m2€300 – €325
Rijtjeshuis123 m2€355 – €380
Hoekhuis131 m2€405 – €445
2-onder-1 kap166 m2€450 – €500
Landhuis192 m2€515 – €560
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oosthuizen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Warder, Middelie, Kwadijk, Westbeemster en Noordbeemster.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosthuizen-1474

Informatie over aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Oosthuizen controleert een neutrale deskundige het woonhuis. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oosthuizen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Edam-Volendam loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie