Bouwkundige keuring Bemelen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bemelen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een idee van de de onderhoudssituatieen inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Bemelen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Bemelen inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bemelen inplannen

Heel snel meer info over de technische kwaliteit je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de dakconstructie en en of er sprake is van lekkages. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Bemelen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Bemelen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Bemelen en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €425. De totale prijs bestaat uit allerlei factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de onderstaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Bemelen.

Type woningAantal m2Prijsberekening
Studio82 m2€280 – €310
Rijwoning114 m2€355 – €365
Hoekhuis132 m2€420 – €445
2-onder-1 kap164 m2€465 – €485
Landhuis197 m2€515 – €545
Schema met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bemelen die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Cadier en Keer, Sint Geertruid, Banholt, Mheer en Noorbeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bemelen-6268

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Bemelen checkt een onafhankelijk expert het woonhuis. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd als je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Bemelen). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Eijsden-Margraten wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie