Bouwkundige keuring Witharen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Witharen inplannen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina verzamelen wij alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Witharen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Witharen onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Witharen inplannen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonobject of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Witharen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Witharen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Witharen en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document tref je een samenvatting van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €390. De totale prijs is afhankelijk van diverse facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Witharen.

Soort woningNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartementje86 m2300 – €305
Rijtjeshuis121 m2€360 – €375
Hoekpand129 m2€425 – €450
Twee onder één kap165 m2€460 – €490
Vrijstaand196 m2€515 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Witharen die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Stegeren, Beerze, Arriën, Vilsteren en Punthorst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-witharen-7738

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Witharen onderzoekt een onafhankelijk ingenieur het gebouw. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur check alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Witharen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Ommen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie