Bouwkundige keuring s-Heer Arendskerke

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in s-Heer Arendskerke inplannen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in s-Heer Arendskerke.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in s-Heer Arendskerke controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in s-Heer Arendskerke uitvoeren

Wil je snel duidelijkheid over de bouwkundige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de fundering en en de staat van de isolatie. Daarbij kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in s-Heer Arendskerke.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in s-Heer Arendskerke

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in s-Heer Arendskerke (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je hier een kostenberekening om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €330 en €430. De uiteindelijke prijs bestaat uit allerlei variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in s-Heer Arendskerke.

Soort huisOppervlakteGemiddelde kosten
Etagewoning98 m2280 – €330
Tussenwoning123 m2€360 – €375
Kopwoning125 m2€400 – €440
Twee onder één kap169 m2€450 – €490
Herenhuis198 m2€505 – €550
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in s-Heer Arendskerke die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Lewedorp, Nieuwdorp, Borssele, s-Heerenhoek en Heinkenszand.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-s-heer-arendskerke-4458

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in s-Heer Arendskerke bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Verstandig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een huis dat je wilt verkopen. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in s-Heer Arendskerke). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Goes loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële problemen worden direct aangegeven. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie