Bouwkundige keuring Kwadijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Kwadijk laten doen kan veel meerwaarde bieden. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Kwadijk.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Kwadijk analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kwadijk uitvoeren

Direct meer info over de huidige staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de plafonds en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Kwadijk.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Kwadijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Kwadijk en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk staat de conclusie van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €440. De uiteindelijke prijs bestaat uit diverse variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat is van belang (met het oog op reiskosten). Tevens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Kwadijk.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Flatwoning78 m2€285 – €330
Rijtjeshuis109 m2€335 – €375
Hoekwoning127 m2€415 – €440
Twee onder één kap160 m2€465 – €490
Herenhuis196 m2€520 – €545
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kwadijk die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Westbeemster, Noordbeemster, Middenbeemster, Zuidoostbeemster en Wijdewormer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kwadijk-1471

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Kwadijk checkt een onpartijdige expert het woonobject. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in het geval je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Kwadijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Edam-Volendam wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie