Bouwkundige keuring Westbeemster

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Westbeemster laten uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website lees je meer actuele info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Westbeemster.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Westbeemster controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van het voegwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westbeemster uitvoeren

Heel snel meer info over de algehele staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de gevel en of er houtrot is. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Westbeemster.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Westbeemster

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Westbeemster en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je in het rapport een tariefoverzicht om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €425. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillendeonderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Westbeemster.

Soort woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Appartementje98 m2290 – €310
Rijtjeshuis111 m2€335 – €375
Kopwoning145 m2€415 – €450
2-onder-1 kap166 m2€450 – €505
Vrijstaand181 m2€510 – €555
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westbeemster die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Noordbeemster, Middenbeemster, Zuidoostbeemster, Wijdewormer en Watergang.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westbeemster-1464

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Westbeemster bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur de woning. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Westbeemster). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Beemster maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De expert biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie