Bouwkundige keuring Middelie

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Middelie laten doen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Middelie.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Middelie checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de plafonds en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Middelie afspreken

Direct inzicht in de technische kwaliteit je woning of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen en en de staat van de isolatie. Zo weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Middelie.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Middelie

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een expert hebben die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Middelie (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige analyseert alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat een lijst met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je daar een indicatie van de kosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €270 en €485. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van allerlei factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed vanwege de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Middelie.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde tarief
Appartement89 m2295 – €330
Rijtjeshuis112 m2€345 – €365
Hoekwoning147 m2€415 – €440
2-onder-1 kap160 m2€475 – €500
Herenhuis185 m2€505 – €540
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Middelie die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Kwadijk, Westbeemster, Noordbeemster, Middenbeemster en Zuidoostbeemster.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-middelie-1472

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Middelie checkt een onafhankelijk specialist het woonobject. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de mogelijke koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Middelie). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Edam-Volendam maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De expert geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie