Bouwkundige keuring De Klomp

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in De Klomp laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in De Klomp.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in De Klomp controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Klomp regelen

Wil jij meteen een indicatie van de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in De Klomp.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in De Klomp

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in De Klomp (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De specialist gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een tariefoverzicht om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €340 en €410. De prijs hangt af van verschillendefacetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de vergelijker hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in De Klomp.

Type huis GrootteGemiddelde tarief
Flatwoning81 m2280 – €310
Rijwoning110 m2€355 – €385
Hoekwoning130 m2€415 – €430
Geschakelde woning171 m2€465 – €490
Landhuis180 m2€505 – €540
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Klomp die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Ederveen, Lunteren, Wekerom, Harskamp en Otterlo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-klomp-6745

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in De Klomp analyseert een onafhankelijk expert het woonobject. Belangrijk, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de koper op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant zodra jij actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in De Klomp). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Ede maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie