Bouwkundige keuring Kaatsheuvel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Kaatsheuvel inplannen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Kaatsheuvel.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Kaatsheuvel controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de vloerconstructies en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kaatsheuvel uitvoeren

Wil je snel meer info over de bouwkundige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de riolering en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Kaatsheuvel.

Een extra voordelige bouwkeuring in februari 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Kaatsheuvel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Kaatsheuvel (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €340 en €455. Het kostenplaatje is afhankelijk van meerdere aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Kaatsheuvel.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning85 m2300 – €330
Rijwoning105 m2€335 – €370
Hoekwoning147 m2€410 – €450
Geschakelde woning160 m2€460 – €495
Landhuis179 m2€505 – €555
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kaatsheuvel die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Waspik, Raamsdonk, Sprang-Capelle, Elshout en Drunen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kaatsheuvel-5171

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Kaatsheuvel onderzoekt een onpartijdige expert het verblijf. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Kaatsheuvel). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Loon op Zand maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie