Bouwkundige keuring Wekerom

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wekerom laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website lees je meer alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Wekerom.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Wekerom bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het stucwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wekerom inplannen

Wil je snel een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen en de staat van de elektrische installatie. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Wekerom.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal vind je ook meer informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Wekerom

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Wekerom (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op het onderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin vind je een overzicht van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je in het rapport een overzicht met de kosten om de woonruimte in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €400. De totaalprijs is afhankelijk van verschillendefacetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de regio beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het overzicht hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wekerom.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning88 m2285 – €315
Rijtjeshuis103 m2€340 – €370
Hoekpand142 m2€420 – €450
Twee onder één kap154 m2€470 – €490
Villa183 m2€520 – €550
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wekerom die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Harskamp, Otterlo, Bennekom, Gendt en Angeren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wekerom-6733

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Wekerom bekijkt een objectieve deskundige het huis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Wekerom). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Ede doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie