Bouwkundige keuring Huisduinen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Huisduinen uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie tref je aanvullende info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Huisduinen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Huisduinen analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de dakconstructie en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Huisduinen regelen

Op korte termijn een analyse van de bouwkundige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het stucwerk en en de staat van de isolatie. Daarbij krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Huisduinen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website lees je ook handige informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Huisduinen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Huisduinen (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de observaties en eventuele gebreken. Tevens krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €405. De totaalprijs wordt bepaald door verschillendefacetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Huisduinen.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Etagewoning93 m2295 – €325
Rijwoning108 m2€335 – €375
Hoekpand128 m2€410 – €435
2-onder-1 kap153 m2€455 – €480
Herenhuis177 m2€510 – €540
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Huisduinen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Julianadorp, Den Oever, Westerland, Hippolytushoef en Middenmeer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-huisduinen-1789

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Huisduinen analyseert een onafhankelijk deskundige het verblijf. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een huis dat je wilt verkopen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Huisduinen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Den Helder wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie