Bouwkundige keuring Maassluis

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Maassluis laten doen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op dit informatieplatform tref je informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Maassluis.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Maassluis inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. het metselwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maassluis inplannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de staat en de waarde van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Maassluis.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Maassluis

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Maassluis (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €320 en €495. De totaalprijs hangt af van meerdere factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Maassluis.

Soort woningAantal m2Prijsberekening
Appartementje83 m2275 – €315
Tussenwoning123 m2€350 – €380
Hoekhuis147 m2€405 – €450
Twee onder één kap167 m2€450 – €505
Villa189 m2€510 – €555
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maassluis die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam, Barendrecht en Ridderkerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maassluis-3146

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Maassluis onderzoekt een neutrale ingenieur het woonobject. Belangrijk, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een huis dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Maassluis). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Maassluis loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie