Bouwkundige keuring Harskamp

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Harskamp regelen is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je inzicht in de de onderhoudssituatieen inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Harskamp.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Harskamp checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de gevel en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Harskamp afspreken

Direct een analyse van de technische kwaliteit jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Harskamp.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker kan je ook veel gegevens vinden over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Harskamp

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Harskamp (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. De specialist gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een kostenindicatie om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €455. Het kostenplaatje wordt bepaald door diverse aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Harskamp.

Soort huisGrootteGemiddelde tarief
Flatwoning84 m2275 – €325
Rijwoning117 m2€355 – €370
Hoekhuis145 m2€405 – €445
Twee onder één kap175 m2€450 – €500
Villa189 m2€520 – €550
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Harskamp die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Otterlo, Bennekom, Gendt, Angeren en Doornenburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-harskamp-6732

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Harskamp bekijkt een objectieve specialist het gebouw. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woonobject dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Harskamp). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Ede wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie