Bouwkundige keuring Lunteren

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Lunteren regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op dit informatieplatform bekijk je aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Lunteren.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Lunteren controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lunteren laten uitvoeren

Wil jij meteen een analyse van de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning. Ook krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Lunteren.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website vind je ook meer gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Lunteren

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lunteren (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De inspecteur gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de inspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Bovendien vind je daar een tariefoverzicht om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €330 en €395. Het kostenplaatje hangt af van allerlei punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Lunteren.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning89 m2300 – €315
Rijtjeshuis112 m2€360 – €370
Kopwoning126 m2€425 – €450
Twee onder één kap152 m2€460 – €505
Vrijstaand189 m2€505 – €555
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Lunteren die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wekerom, Harskamp, Otterlo, Bennekom en Gendt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lunteren-6741

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Lunteren bekijkt een neutrale specialist het gebouw. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Lunteren). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Ede wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het huis. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. De deskundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie