Bouwkundige keuring Loon

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Loon inplannen is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Loon.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Loon analyseert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Loon inplannen

Direct meer info over de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Loon.

Een extra voordelige bouwkeuring in maart 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Loon

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Loon (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Hij of zij beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een indicatie van de kosten om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €400. De prijs bestaat uit allerlei variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het bijgaande overzicht bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Loon.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Bovenwoning87 m2295 – €320
Rijwoning115 m2€340 – €375
Kopwoning146 m2€400 – €445
Geschakelde woning163 m2€455 – €500
Vrijstaand194 m2€505 – €555
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport maart 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Loon die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in De Wilp, Jonkersvaart, Niebert, Nuis en Marum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-loon-9409

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Loon analyseert een objectieve partij het verblijf. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Loon). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Assen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie