Bouwkundige keuring Uffelte

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Uffelte uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Uffelte.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Uffelte checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. het voegwerk en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Uffelte uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de isolatie. Daarbij achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Uffelte.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook handige toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Uffelte

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten heb je een specialist nodig die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Uffelte (regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk vind je een overzicht van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €320 en €425. De prijs hangt af van allerlei variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het schema hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Uffelte.

Soort woningOppervlaktePrijsindicatie
Studio78 m2290 – €325
Tussenwoning125 m2€355 – €390
Hoekhuis150 m2€405 – €435
Twee onder één kap160 m2€465 – €480
Landhuis195 m2€525 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Uffelte die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Havelterberg, Darp, Havelte, De Schiphorst en Ansen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-uffelte-7975

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Uffelte checkt een onpartijdige ingenieur het woonobject. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Uffelte). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Westerveld wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van het woonobject. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie