Bouwkundige keuring Wijnbergen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wijnbergen uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina lees je meer actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Wijnbergen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Wijnbergen benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de riolering en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wijnbergen inplannen

Wil jij meteen een inspectie van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de sanitaire voorzieningen en en de toepassingen van isolatie. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wijnbergen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Wijnbergen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Wijnbergen en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De specialist gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je daar een overzicht met de kosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €430. De totaalprijs bestaat uit allerlei factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Wijnbergen.

Soort huisGrootteGeschatte prijs
Flatwoning77 m2275 – €305
Rijwoning115 m2€355 – €380
Hoekpand131 m2€415 – €450
2-onder-1 kap173 m2€465 – €500
Herenhuis190 m2€505 – €550
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wijnbergen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Braamt, Vethuizen, Azewijn, Lengel en s-Heerenberg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wijnbergen-7048

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Wijnbergen analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld op het moment dat je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Wijnbergen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Montferland loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie