Bouwkundige keuring Ouwsterhaule

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Ouwsterhaule uitvoeren is heel erg verstandig. Zo krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Ouwsterhaule.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ouwsterhaule checkt het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ouwsterhaule uitvoeren

Behoefte aan een analyse van de huidige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Ouwsterhaule.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ouwsterhaule

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Ouwsterhaule (en de regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist checkt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De expert gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bovendien bekijk je hier een kostenindicatie om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €315 en €475. De totaalprijs bestaat uit meerdere onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ouwsterhaule.

Type woningAantal m2Geschatte prijzen
Appartement100 m2300 – €320
Tussenwoning100 m2€350 – €385
Kopwoning143 m2€400 – €430
Twee onder één kap160 m2€475 – €485
Vrijstaand189 m2€510 – €545
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ouwsterhaule die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Broek, Goingarijp, Delfstrahuizen, Rohel en Haskerhorne.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ouwsterhaule-8513

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Ouwsterhaule onderzoekt een onafhankelijk ingenieur het gebouw. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Ouwsterhaule). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente De Fryske Marren wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie