Bouwkundige keuring Oldeholtwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Oldeholtwolde uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform bekijk je actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Oldeholtwolde.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Oldeholtwolde analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals het leidingwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oldeholtwolde inplannen

Heel snel duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Oldeholtwolde.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oldeholtwolde

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Oldeholtwolde en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist bekijkt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De expert beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de wooninspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook vind je hier een overzicht met de kosten om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €420. Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het schema hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oldeholtwolde.

Soort huisAantal m2Gemiddelde tarief
Appartementje75 m2300 – €320
Rijwoning123 m2€350 – €370
Kopwoning126 m2€415 – €435
Twee onder één kap150 m2€450 – €485
Villa179 m2€510 – €545
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oldeholtwolde die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Ter Idzard, Nijeholtpade, Oldeholtpade, Wolvega en Nieuwebrug.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oldeholtwolde-8477

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Oldeholtwolde checkt een neutrale partij de potentiële woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te informeren over de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oldeholtwolde). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Weststellingwerf loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie