Bouwkundige keuring Losser

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Losser laten doen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de staat van de woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Losser.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Losser checkt het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Losser laten uitvoeren

Wil jij meteen een analyse van de bouwkundige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en of er houtrot is. Ook krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Losser.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Losser

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Losser en omgeving.

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd bekijk je hier een kostenindicatie om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €325 en €415. Het kostenplaatje hangt af van allerlei punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de regio speelt een rol vanwege de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Losser.

Type woningAantal m2Gemiddelde tarief
Studio100 m2280 – €315
Rijtjeshuis123 m2€340 – €375
Hoekpand140 m2€410 – €445
Geschakelde woning162 m2€455 – €495
Villa178 m2€520 – €550
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Losser die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Oldenzaal, Hengelo, Enschede, Haaksbergen en Hof van Twente.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-losser-7581

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Losser onderzoekt een objectieve partij het verblijf. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een huis dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Losser). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Losser loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Glane
 • Bouwkundige keuring Overdinkel
 • Bouwkundige keuring de Lutte
 • Bouwkundige keuring Beuningen
 • Plaats een reactie