Bouwkundige keuring Uitgeest

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Uitgeest inplannen is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Uitgeest.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Uitgeest controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de kozijnen, het schilderwerk en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Uitgeest regelen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. het schilderwerk en en of er sprake is van lekkages. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Uitgeest.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Uitgeest

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Uitgeest (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist bekijkt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de keuring omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Ook vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €320 en €405. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op een aantal punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de regio heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Uitgeest.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje90 m2300 – €315
Rijwoning105 m2€360 – €380
Hoekwoning136 m2€420 – €450
Twee onder één kap156 m2€475 – €480
Landhuis192 m2€510 – €535
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Uitgeest die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Castricum, Heiloo, Alkmaar, Texel en Den Helder.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-uitgeest-1911

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Uitgeest checkt een onafhankelijk ingenieur het gebouw. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Uitgeest). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Uitgeest loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie