Bouwkundige keuring Noordwelle

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Noordwelle regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina lees je meer uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Noordwelle.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Noordwelle bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de gevel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €315 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noordwelle uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de vloeren en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Noordwelle.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Noordwelle

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Noordwelle (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert bekijkt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document staat een lijst met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een schatting van de onkosten om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €275 en €480. Het prijskaartje bestaat uit meerdere aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Noordwelle.

Soort woningOppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning86 m2300 – €310
Rijtjeshuis107 m2€355 – €370
Kopwoning136 m2€405 – €450
Twee onder één kap175 m2€465 – €505
Herenhuis178 m2€510 – €560
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noordwelle die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Renesse, Ellemeet, Scharendijke, Kerkwerve en Brouwershaven.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordwelle-4326

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Noordwelle checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonobject. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake als je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Noordwelle). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Schouwen-Duiveland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie