Bouwkundige keuring Hollands Kroon

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Hollands Kroon regelen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Hollands Kroon.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hollands Kroon controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hollands Kroon laten uitvoeren

Direct inzicht in de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Hollands Kroon.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook handige uitleg over FAQ.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Hollands Kroon

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hollands Kroon en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je in het rapport een indicatie van de kosten om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €290 en €410. Het kostenplaatje is afhankelijk van allerlei facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de onderstaande tabel beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Hollands Kroon.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Bovenwoning87 m2295 – €305
Rijtjeshuis113 m2€350 – €380
Kopwoning143 m2€410 – €440
2-onder-1 kap174 m2€460 – €500
Landhuis182 m2€520 – €545
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hollands Kroon die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Schagen, Langedijk, Opmeer, Heerhugowaard en Drechterland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hollands-kroon-1778

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Hollands Kroon checkt een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hollands Kroon). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Hollands Kroon wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De specialist kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Anna Paulowna
 • Bouwkundige keuring Breezand
 • Bouwkundige keuring Wieringerwaard
 • Bouwkundige keuring Kolhorn
 • Bouwkundige keuring Barsingerhorn
 • Bouwkundige keuring Haringhuizen
 • Bouwkundige keuring Wieringerwerf
 • Bouwkundige keuring Kreileroord
 • Bouwkundige keuring Slootdorp
 • Bouwkundige keuring Middenmeer
 • Bouwkundige keuring Hippolytushoef
 • Bouwkundige keuring Westerland
 • Bouwkundige keuring Den Oever
 • Bouwkundige keuring Winkel
 • Bouwkundige keuring Lutjewinkel
 • Bouwkundige keuring Nieuwe Niedorp
 • Bouwkundige keuring Oude Niedorp
 • Bouwkundige keuring t Veld
 • Bouwkundige keuring Zijdewind
 • Plaats een reactie