Bouwkundige keuring Ommel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Ommel inplannen is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een concreet beeld van de eventuele gebreken en problemen en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Hieronder bekijk je praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Ommel.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ommel inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de fundering en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ommel laten uitvoeren

Heel snel een indicatie van de bouwtechnische staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. het schilderwerk en en de staat van de elektrische installatie. Zo krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Ommel.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Ommel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Ommel en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je daar een kostenindicatie om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €300 en €385. De totale prijs wordt bepaald door allerlei aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed (met het oog op reiskosten). Verder komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Ommel.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning77 m2€295 – €315
Tussenwoning122 m2€350 – €380
Hoekwoning143 m2€415 – €435
Geschakelde woning157 m2€455 – €500
Landhuis182 m2€520 – €545
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ommel die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Lierop, Nuenen, Geldrop, Leende en Heeze.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ommel-5724

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Ommel controleert een onpartijdige partij het verblijf. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd wanneer je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ommel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Asten loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie