Bouwkundige keuring Sint-Oedenrode

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Sint-Oedenrode laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Sint-Oedenrode.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Sint-Oedenrode inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de meterkast en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie weet je alles over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint-Oedenrode regelen

Op korte termijn duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonobject of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kruipruimte en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Sint-Oedenrode.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Opleveringskeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Sint-Oedenrode

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Sint-Oedenrode (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een tariefoverzicht om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €280 en €490. De totale prijs bestaat uit allerlei punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de vergelijker hieronder delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Sint-Oedenrode.

WoonobjectGrootteGeschatte prijs
Appartement98 m2295 – €305
Rijtjeshuis103 m2€350 – €365
Hoekhuis139 m2€425 – €450
2-onder-1 kap163 m2€460 – €480
Vrijstaand187 m2€510 – €540
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint-Oedenrode die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Schijndel, Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Erp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-oedenrode-5491

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Sint-Oedenrode analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een huis dat jij wil verhuren. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om kopers te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Sint-Oedenrode). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Meierijstad loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie