Bouwkundige keuring Eckelrade

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Eckelrade laten doen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder lees je meer informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Eckelrade.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Eckelrade bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eckelrade regelen

Direct duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. het metselwerk en en de toepassingen van isolatie. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Eckelrade.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Eckelrade

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Eckelrade en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De expert checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Ook vind je hier een kostenoverzicht om het verblijf in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €310 en €490. Het prijskaartje hangt af van een aantal punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de tabel hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Eckelrade.

Type woningGrootteGemiddelde onkosten
Etagewoning86 m2290 – €325
Rijtjeshuis113 m2€360 – €365
Hoekhuis143 m2€425 – €450
2-onder-1 kap153 m2€450 – €490
Herenhuis196 m2€510 – €550
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eckelrade die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Gronsveld, Eijsden, Geulle, Bunde en Moorveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eckelrade-6252

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Eckelrade controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in het geval je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Eckelrade). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Eijsden-Margraten wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie