Bouwkundige keuring Gronsveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Gronsveld regelen is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op dit informatieplatform lees je meer uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Gronsveld.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Gronsveld bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de groepenkasten en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gronsveld plannen

Heel snel een indicatie van de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de riolering en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Gronsveld.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over FAQ.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Gronsveld

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Gronsveld en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De bouwspecialist checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het onderzoek beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je daar een schatting van de onkosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €290 en €405. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillendeaspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Gronsveld.

Type woningAantal m2Prijsberekening
Appartement84 m2€295 – €320
Tussenwoning102 m2€355 – €365
Hoekwoning136 m2€420 – €435
Geschakelde woning159 m2€465 – €495
Landhuis177 m2€520 – €550
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gronsveld die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Eijsden, Geulle, Bunde, Moorveld en Ulestraten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gronsveld-6247

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Gronsveld bekijkt een onafhankelijk deskundige de potentiële woning. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op die manier verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de aspirant koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld als je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Gronsveld). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Eijsden-Margraten wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie