Bouwkundige keuring Bunde

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Bunde inplannen is dan zeer verstandig. Zo krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina kan je aan de slag met alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Bunde.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Bunde onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bunde plannen

Heel snel een inspectie van de staat en de waarde van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan het stucwerk en en of er sprake is van lekkages. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Bunde.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal kan je ook veel informatie vinden over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bunde

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Bunde en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenindicatie om de woonruimte in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €315 en €490. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Bunde.

Type woningGrootteGemiddelde kosten
Flatwoning79 m2290 – €320
Rijtjeshuis119 m2€335 – €390
Kopwoning145 m2€405 – €430
Twee onder één kap150 m2€470 – €495
Herenhuis185 m2€530 – €545
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bunde die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Moorveld, Ulestraten, Maastricht Airport, Spaubeek en Sweikhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bunde-6241

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Bunde controleert een onpartijdige ingenieur de woning. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de potentiële koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Bunde). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Meerssen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie