Bouwkundige keuring Eijsden-Margraten

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Eijsden-Margraten laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform lees je meer aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Eijsden-Margraten.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Eijsden-Margraten analyseert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals het leidingwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eijsden-Margraten regelen

Wil jij meteen inzicht in de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het metselwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Eijsden-Margraten.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Eijsden-Margraten

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een specialist nodig die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Eijsden-Margraten (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je daar een schatting van de onkosten om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €320 en €480. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillendepunten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Eijsden-Margraten.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Bovenwoning88 m2290 – €305
Rijtjeshuis101 m2€340 – €385
Hoekhuis145 m2€415 – €430
2-onder-1 kap163 m2€455 – €480
Villa190 m2€530 – €545
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eijsden-Margraten die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Meerssen, Maastricht, Beek, Stein en Sittard-Geleen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eijsden-margraten-6252

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Eijsden-Margraten bekijkt een objectieve partij het woonhuis. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Eijsden-Margraten). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Eijsden-Margraten loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Scheulder
 • Bouwkundige keuring Eijsden
 • Bouwkundige keuring Gronsveld
 • Bouwkundige keuring Eckelrade
 • Bouwkundige keuring Noorbeek
 • Bouwkundige keuring Mheer
 • Bouwkundige keuring Banholt
 • Bouwkundige keuring Sint Geertruid
 • Bouwkundige keuring Cadier en Keer
 • Bouwkundige keuring Bemelen
 • Bouwkundige keuring Margraten
 • Plaats een reactie