Bouwkundige keuring Moorveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Moorveld laten doen is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website kan je aan de slag met uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Moorveld.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Moorveld analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Moorveld plannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel. Zo wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Moorveld.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Moorveld

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Moorveld (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een kostenberekening om het woonobject in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €400. Het prijskaartje hangt af van verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het bijgesloten overzicht delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Moorveld.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartementje91 m2285 – €315
Rijwoning103 m2€335 – €390
Hoekpand144 m2€400 – €435
2-onder-1 kap161 m2€475 – €500
Herenhuis176 m2€505 – €535
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Moorveld die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Ulestraten, Maastricht Airport, Spaubeek, Sweikhuizen en Geleen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-moorveld-6237

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Moorveld controleert een onpartijdige ingenieur het woonhuis. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Moorveld). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Meerssen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie