Bouwkundige keuring Eijsden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Eijsden regelen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website kan je aan de slag met praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Eijsden.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Eijsden analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. het metselwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eijsden laten uitvoeren

Heel snel meer info over de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de vloeren en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Eijsden.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Eijsden

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Eijsden (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je in het rapport een kostenberekening om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €485. De uiteindelijke prijs hangt af van meerdere factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Eijsden.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijzen
Appartementje79 m2300 – €325
Tussenwoning121 m2€350 – €375
Hoekpand145 m2€415 – €430
Twee onder één kap161 m2€465 – €485
Vrijstaand177 m2€510 – €555
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Eijsden die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Geulle, Bunde, Moorveld, Ulestraten en Maastricht Airport.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eijsden-6245

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Eijsden onderzoekt een onpartijdige ingenieur de woning. Slim, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant wanneer je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Eijsden). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Eijsden-Margraten bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie