Bouwkundige keuring Geulle

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Geulle inplannen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Geulle.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Geulle controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Geulle inplannen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonobject of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Geulle.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Geulle

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Geulle (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De expert gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €320 en €395. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefacetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het overzicht hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Geulle.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning84 m2280 – €320
Rijwoning114 m2€355 – €370
Hoekpand136 m2€410 – €450
2-onder-1 kap158 m2€465 – €485
Vrijstaand182 m2€530 – €545
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Geulle die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Bunde, Moorveld, Ulestraten, Maastricht Airport en Spaubeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-geulle-6243

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Geulle bekijkt een neutrale expert het woonhuis. Verstandig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Geulle). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Meerssen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie