Bouwkundige keuring Nieuw-Schoonebeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Nieuw-Schoonebeek laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuw-Schoonebeek.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nieuw-Schoonebeek bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het leidingwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw-Schoonebeek laten uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de riolering en en of er asbest aanwezig is. Dan kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Nieuw-Schoonebeek.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Nieuw-Schoonebeek

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuw-Schoonebeek (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de keuring meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarbij staat in het document een indicatie van de kosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €395. De uiteindelijke prijs bestaat uit allerlei punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw-Schoonebeek.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Bovenwoning96 m2285 – €320
Rijtjeshuis106 m2€335 – €370
Kopwoning132 m2€420 – €450
Twee onder één kap153 m2€450 – €500
Landhuis189 m2€525 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw-Schoonebeek die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Weiteveen, Zandpol, Schoonebeek, Stieltjeskanaal en Dalerveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw-schoonebeek-7766

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Nieuw-Schoonebeek onderzoekt een onafhankelijk specialist de woning. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Nieuw-Schoonebeek). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Emmen loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De ingenieur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie