Bouwkundige keuring Someren

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Someren laten doen is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Hieronder verzamelen wij informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Someren.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Someren inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de meterkast en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Someren regelen

Op korte termijn een indicatie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de meterkast en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Someren.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Someren

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Someren (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niets en hakt niks open. De expert heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien bekijk je hier een overzicht met de kosten om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €345 en €410. Het kostenplaatje hangt af van verschillende factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de regio is van belang vanwege de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Someren.

WoonobjectGrootteGeschatte kosten
Flatwoning86 m2290 – €315
Rijtjeshuis114 m2€335 – €380
Hoekwoning137 m2€400 – €450
2-onder-1 kap153 m2€465 – €495
Herenhuis194 m2€525 – €540
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Someren die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Helmond, Son en Breugel, Oirschot, Best en Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-someren-5711

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Someren bekijkt een onpartijdige partij het verblijf. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Someren). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Someren wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Lierop
 • Plaats een reactie