Bouwkundige keuring Milsbeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Milsbeek laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Milsbeek.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Milsbeek inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je een helder beeld van de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Milsbeek afspreken

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. het stucwerk en en of er asbest aanwezig is. Hiermee weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Milsbeek.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Milsbeek

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Milsbeek en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €275 en €455. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Milsbeek.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Etagewoning100 m2275 – €310
Rijtjeshuis105 m2€340 – €365
Hoekpand149 m2€410 – €440
Geschakelde woning166 m2€450 – €495
Villa179 m2€530 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Milsbeek die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Ottersum, Middelaar, Plasmolen, Mook en Molenhoek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-milsbeek-6596

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Milsbeek onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woonobject dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd wanneer je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Milsbeek). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Gennep doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie