Bouwkundige keuring Plasmolen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Plasmolen uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Hieronder tref je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Plasmolen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Plasmolen checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. het schilderwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Plasmolen uitvoeren

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de ventilatie en en de staat van de elektrische installatie. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Plasmolen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Plasmolen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Plasmolen (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de inspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een indicatie van de kosten om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €300 en €370. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de regio beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Plasmolen.

Type huis Aantal m2Gemiddelde tarief
Appartementje99 m2290 – €325
Tussenwoning111 m2€360 – €370
Kopwoning135 m2€425 – €435
2-onder-1 kap167 m2€455 – €500
Herenhuis187 m2€515 – €550
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Plasmolen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Mook, Molenhoek, Malden, Kekerdom en Leuth.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-plasmolen-6586

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Plasmolen analyseert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Handig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Daarmee verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de aspirant koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Plasmolen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Mook en Middelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De expert geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie