Bouwkundige keuring Lisse

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Lisse laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site tref je praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Lisse.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Lisse checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de ventilatie en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lisse uitvoeren

Wil jij meteen een analyse van de technische kwaliteit een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Lisse.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Lisse

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Lisse (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Ook vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €280 en €495. De totaalprijs wordt bepaald door allerlei variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Lisse.

Type huis GrootteGeschatte prijzen
Appartement100 m2280 – €325
Rijwoning114 m2€355 – €390
Hoekpand125 m2€415 – €435
2-onder-1 kap168 m2€475 – €505
Landhuis197 m2€525 – €555
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Lisse die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Haarlemmermeer, Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort en Haarlem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lisse-2161

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Lisse analyseert een neutrale partij het verblijf. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Lisse). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Lisse doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie