Bouwkundige keuring Middelaar

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Middelaar uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform tref je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Middelaar.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Middelaar inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de ventilatie en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je een idee van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Middelaar inplannen

Behoefte aan een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Middelaar.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook handige uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Middelaar

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Middelaar en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de keuring deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €405. De totaalprijs wordt bepaald door verschillende factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Middelaar.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde onkosten
Bovenwoning99 m2300 – €330
Rijtjeshuis106 m2€350 – €385
Hoekhuis150 m2€425 – €450
2-onder-1 kap173 m2€450 – €480
Villa193 m2€515 – €535
Schema met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Middelaar die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Plasmolen, Mook, Molenhoek, Malden en Kekerdom.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-middelaar-6587

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Middelaar controleert een onpartijdige specialist de potentiële woning. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Middelaar). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Mook en Middelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De expert geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie