Bouwkundige keuring Bellingwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bellingwolde inplannen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Bellingwolde.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Bellingwolde bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals o.a. het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bellingwolde afspreken

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Bellingwolde.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Bellingwolde

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Bellingwolde (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De expert beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport staat een lijst met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast bekijk je hier een overzicht met de kosten om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €325 en €370. Het kostenplaatje is afhankelijk van een aantal variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het overzicht hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Bellingwolde.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning89 m2290 – €310
Tussenwoning124 m2€340 – €375
Hoekwoning146 m2€410 – €450
Geschakelde woning150 m2€470 – €490
Landhuis187 m2€510 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bellingwolde die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Bad Nieuweschans, Oudezijl, Drieborg, Nieuw Beerta en Beerta.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bellingwolde-9695

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Bellingwolde analyseert een objectieve ingenieur het gebouw. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Bellingwolde). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Westerwolde wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie