Bouwkundige keuring Ottersum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Ottersum uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Ottersum.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ottersum inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de puien en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ottersum regelen

Wil je snel een analyse van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de riolering en en of er asbest aanwezig is. Dan achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Ottersum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Ottersum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ottersum (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport vind je een overzicht van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast bekijk je hier een kostenindicatie om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 variëren rond de €325 en €450. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ottersum.

WoonobjectGrootteGemiddelde onkosten
Appartement77 m2275 – €330
Tussenwoning114 m2€340 – €385
Hoekpand147 m2€405 – €440
2-onder-1 kap150 m2€450 – €490
Vrijstaand175 m2€530 – €555
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ottersum die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Middelaar, Plasmolen, Mook, Molenhoek en Malden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ottersum-6595

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Ottersum onderzoekt een objectieve specialist het woonobject. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Ottersum). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Gennep doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie