Bouwkundige keuring Siebengewald

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Siebengewald laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie lees je meer nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Siebengewald.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Siebengewald controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals het dak, pannen, dakbeschot en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je meer helderheid over de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Siebengewald plannen

Behoefte aan meer info over de algehele staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de ventilatie en of er houtrot is. Dan weet je welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Siebengewald.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Siebengewald

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Siebengewald en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een schatting van de onkosten om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €285 en €370. De totaalprijs wordt bepaald door meerdere factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van belang vanwege de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het overzicht hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Siebengewald.

Soort woningGrootteGemiddelde kosten
Studio82 m2275 – €330
Tussenwoning124 m2€355 – €390
Hoekwoning137 m2€410 – €440
Twee onder één kap156 m2€460 – €500
Herenhuis175 m2€510 – €540
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Siebengewald die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Afferden, Ledeacker, Stevensbeek, Westerbeek en Oploo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-siebengewald-5853

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Siebengewald analyseert een neutrale expert het woonobject. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een pand dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake zodra jij een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Siebengewald). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Bergen Limburg wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie