Bouwkundige keuring Broekland

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Broekland laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op dit informatieplatform tref je nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Broekland.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Broekland controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie weet je alles over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Broekland plannen

Behoefte aan een indicatie van de staat en de waarde van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de meterkast en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Broekland.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Broekland

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Broekland en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. Deze persoon gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de keuring meldt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je hier een schatting van de onkosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €300 en €495. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Broekland.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartementje78 m2290 – €330
Tussenwoning119 m2€335 – €375
Hoekpand145 m2€410 – €440
2-onder-1 kap151 m2€455 – €480
Herenhuis176 m2€520 – €540
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Broekland die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Mariënheem, Luttenberg, Oosterwolde, t Loo en Hattemerbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-broekland-8107

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Broekland controleert een onpartijdige partij het woonhuis. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Zo verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om kopers te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Broekland). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Raalte loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele problemen worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie